Zanzibar Adası

Zanzibar Adası

Dar Es Salaam Limanı’ndan her gün kalkan deniz otobüsleri yolcularını 35 dolar karşılığında 1.5 saatte Tanzanya’nın Hint Okyanusu sahillerindeki Zanzibar Adası’na ulaştırıyor.

Ortaçağda köle ticaretinin yapıldığı Zanzibar 1600 kilometrekare alanı kaplayan dünyanın en güzel ve en egzotik adalarından biri. Özellikle tarihsel yapısını korumasıyla gezginler için dünyadaki en egzotik yerlerden biri konumunda. Adaya ayak basar basmaz bugüne kadar tatmadığınız duyguların içine dalıveriyor ve adadan ayrılana kadar içinden çıkamıyorsunuz.

Zanzibar her ülkeden gelen insanların yaşadığı kozmopolit bir ada. Özellikle Avrupalılar bu hayal beldesine adım atıp terk edemeyenlerin başını çekiyor.

Zanzibar mimarisiyle de farklı bir yerde. Akdeniz, Hindistan ve Arap kültürleri ada mimarisini etkilemiş.

Deniz otobüsünden, adanın merkezi Zanzibartown’da inip, limana yakın ve Akdeniz mimarisiyle yapılmış otelimize yerleşiyoruz. Eşyalarımızı otele bırakıp, hemen adayı gezmeye başlıyoruz. Adanın egzotik ara sokakları ve ünlü kapı işlemeleri insanların eski zaman kıyafetleriyle birleşince kendinizi bir süre sonra renkli bir Casablanca filminin içine düşmüş gibi hissediyorsunuz.

Geliş tarihi bakımından çok şanslıyız çünkü şu günlerde Uluslararası Zanzibar festivali devam ediyor. Zanzibar Kalesi’nde Hindistan, İran, Mısır, Kenya, Uganda, Fas, Suudi Arabistan stantlarında ülkelerin otantik sanat eserleri sergileniyor.

Akşam yemeği için seçenekleriniz arasında en ilgi çekici olanları balık çeşitleri. King Fish, baracuda, karides salatası ve özel sosa batırılmış ahtapot tadılması gereken Zanzibar deniz ürünleri.

Ancak akşam yemeğe bir balık lokantasında gitmek istemiyorsanız sahil boyunca uzanan seyyar satıcılar her türlü balık, tavuk ve et seçeneklerini sizlere sunuyorlar. Ayrıca balık ürünleri fiyatları inanılmayacak derecede ucuz.


NUNGWI SAHİLİ

 

Ertesi sabah kiraladığımız bir araç’la ada merkezinden ayrılıyor ve Zanzibar’ın en ünlü sahillerinden Nungwi’ye ulaşıyoruz.

Sadece bungalov tarzı sazdan evlerin bulunduğu Nungwi Sahili bugüne kadar gördüğümüz en temiz ve en güzel sahil şeridi.

Bu kadar temiz olmasının sebebi buraya gelenlerin pahalı otellerde kalma kaygısı olan turistler değil, doğal bir ortamda huzur arayan gezgiler olması. Ayrıca Nungwi sahilinin en önemli özelliklerinden biri de son derece ucuz olması.

Kaldığımız ikişer kişilik odalar kahvaltı dahil kişi başı 16 Dolar.

Sahilin hemen yukarısına asma kat olarak inşa edilmiş restoranda yemek yemeniz mümkün. Ancak bu kadar muhteşem bir yere yakışmayacak kadar kötü yemekler karşınıza geldiğinde büyük bir hayal kırıkyığına uğradık.

Nungwi’deki son akşamımızda çevre köylerden gelen Zanzibar yerlileri bizlere muhteşem bir dans gösterisi sunuyor.

Gecenin karanlığında halkalar oluşturarak daha önce hiç görmediğimiz türden dans figürleriyle saatlerce eğlenen Zanzibar yerlileri Kanadalı ve İsveçli gezginleri de içlerine alarak evrensel bir görüntü oluşturdular.

Ertesi gün Nungwi Sahili’nden ayrılarak tekrar merkeze ulaşıp, balıkçı barınaklarını ve ada sakinlerini fotoğraflıyor ve güzel bir öğle yemeğinin ardından bu muhteşem adadan ayrılıyoruz.

(Zanzibar Adası haritası)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.